Hareket Eğitimi

resim

Özel Hareket Eğitimi Destek Eğitim Programı

İzle Özel Eğitim Düzce bölgesinde kendi bünyesinde hareket eğitimi veren tek kurumdur Hareket eğitimi, belli hareketlerin öğretilmesi olarak algılanmamalı ,aksine öğrenme stresten uzaklaştırılması ve ruhsal varlığının çalıştırılması için araç olarak kullanılmaktadır. Hareket eğitimi denince hareketin keşfedilmesi  anlaşılmalıdır.

Sorunların çözülmesinin iyileştirilmesi ve kendini ifade etmesi için yeni işlemler yapılmasına, yaratıcı çözümler üretmesine yardımcı olmak için hareket eğitiminden yararlanılabilir. 

Hareket eğitiminin diğer bir amacı da dayanıklılık, esneklik, çeviklik, kuvvet, sürat, denge, beceri ve koordine gibi fiziksel gücün gelişmesidir. Okul öncesi dönemde hareket eden eğitim sistemli bir şekilde yer verilirse, çocuklar sadece hareket etmezler, sosyal, duygusal, zihinsel gelişimlerine de katkılar olacaktır. Hareket eğitimi (beden eğitimi) beslenmenin planlanması ve uygulamaları çocukların yaşları, gelişimsel özellikleri ve bireysel farklılıkların gidişatının çok önemli birdir.

Çocuğa okul öncesi dönemde olacak olan sistemli ve programlı bir eğitim, ona sağlıkla ilgili hareketler, sürekli olmayı, umudunu kullanmayı ve iş birliği deneyimini kazandıracaktır. Daha sonraki yaşamda spor yapma alışkanlığının temelleri bu eğitimle atılmış olacaktır. Kaşın gücü, dayanıklılığı, esnekliği ve çevikliği gibi temel beceri unsurları okul öncesindeki eğitimle gelişecektir. Çocuğun okul başlangıcından başlayarak, sportif aktivitelerin yönlendirilmesi bencilce hareket etme huylarının oyunlarına, kendi aralarındaki sosyal bozulmadan rekabet edebilme yetisinin korunmasına ve mücadelenin korunmasının aşılanmasına etki edecek.

Çocuklar, fiziksel aktiviteler ve okul öncesi önemli bir yer olan hareketli oyunlara katılarak; iş birliğini, yardımlaşmayı, hoşgörüyü, paylaşmayı, arkadaşlarına ve oyunun kurallarını değiştirmeyi ve öğrenilmeyi kontrol etmeyi öğrenir. Çocuk bu olayları sırasında kişileri tanır ve kendini ifade etme biçimini bulur. Yaratıcılık ve problem çözümü gibi tasarımlar. Bunun sonucunda fiziksel aktiviteler, hareketlilik ilişkilerinin sonucu elde edilen başarı, çocuğun kendini yeterli hissetmesine, dolayısıyla olumlu bir benlik tasarımının gelişmesine de katkı meydana gelir. Çocuklar onların hareketleri içerisinde denerler, parçalarını oyun şeklinde veya oyun içerisinde sergilerler.

Çocuklar, içinde bulundukları sosyal çevrede çok çeşitli yayınların etkisinde kalırlar. potansiyel gelişmeleri, özellikleri olarak kendi sahip olduğu kapasiteyle şekillenmeye hazırken, dışarıdan sağlanan gelişmeler onun gelişimini olumlu ya da olumsuz yönde etkiler. Okul öncesi çocuğu, içinde bitmek tükenmek bilmez bir enerji ile çevreyle etkileşim halindedir. Kararlarında bazen çok ısrarlı, bazen çok değişkendir; kendi kendine güven ile güvensizlik arasında gidip gelen ayrılıkları ve evlilik boyutlarındaki ayrıntıları düzenler. En popüler uğraşı oyun aktiviteleri, en güvendiği kişilerin ise oyun arkadaşlarıdır.